Tore Noddeland

Tore Noddeland har vært kniv- og modellmaker i over 50 år. Hans nøykatighet og respekt for tradisjoner har skaffet han et solid rykte i det norske knivmiljøet, og antall priser og diplomer han har fått for sitt arbeide er for mange til å nevne.

Tore er også en nitidig modellmaker, og har bl.a. levert mange kirkeskip og andre skipsmodeller. For tiden holder han på med en ny skipsmodell i elfenben med gullrigg.
 

De som fulgte med i racing-miljøet tidligere vet kanskje også at Tore stod bak designet av Noddcat, en svært populær skrogkonstruksjon på 1980-tallet.

Fordi han er musikkinteressert og sørlending er det kanskje ikke en overraskelse at han også har bygget flere trekkspill.


Lars Harry Noddeland

Sønn av Tore, og én av tre brødre. Alle sammen med bemerkelsesverdig talenter i flere retninger. Lars Harry har fulgt i sin fars fotspor og lager i dag kniver som sin far. I tillegg har han bygget modeller for reder- og riggselskaper til utstillingsbruk.

Som sin far er også Lars Harry båtbygger, og holder i disse dager på å ferdigstille en 40-fots trebåt.

Dette blir en daycruiser utenom det vanlige. Foruten at alt av interiør og eksteriør er håndlaget, er alle materialer av ypperste slag, med innslag av mahogni, krom og teak.

Båten skal sjøsettes våren 2018, og blir en etterlengtet begivenhet i båtkretser.